Colecționarii de Nintendo cu buzunare adânci au ocazia rară de a pune mâna pe un prototip timpuriu al Super Famicom, care seamănă foarte mult cu modelul de pre-producție prezentat în revistele de gaming la sfârșitul anilor ’80.

Super Famicom (cunoscut în America de Nord ca Super Nintendo Entertainment System) a fost succesorul originalului Family Computer. Acest sistem a fost lansat în Japonia în 1983, înainte de a ajunge pe piețele americane de test ca NES original la sfârșitul anului 1985. Nintendo nu s-a grăbit să lanseze un succesor, dar presiunea din partea concurenților precum Sega și Genesis a determinat o reevaluare.

Nintendo a lansat noua consolă pe 21 noiembrie 1990 și a vândut toate cele 300.000 de unități din lotul inițial în câteva ore. O versiune redesenată, SNES, a ajuns în America de Nord în vara anului 1991.

Prototipul Super Famicom scos la licitație diferă de modelul de producție prin includerea unei ieșiri pentru căști și un buton de volum, asemănător prototipului Nintendo PlayStation care a apărut în 2015. Cititorii cu ochi de vultur vor observa, de asemenea, că porturile pentru controllere sunt aliniate la stânga în loc de centru, iar portul de expansiune apare în fața consolei în loc de partea de jos. Comutatorul roșu strălucitor de alimentare iese în evidență.

În momentul scrierii acestui articol, ofertanții mai au puțin peste patru zile pentru a licita pentru consolă. Cea mai mare ofertă este în jur de 6 milioane de yeni, sau aproximativ 40.000 de dolari, și este sigur că va crește. Pentru comparație, Nintendo PlayStation a adus aproximativ 360.000 de dolari la o licitație în 2020. Ar putea valora mult mai mult acum, deoarece se crede că este singurul exemplar care a supraviețuit după ce Nintendo și Sony au avut un conflict în timpul dezvoltării.

SNES-ul care a ajuns în cele din urmă în America de Nord arată mult diferit față de Super Famicom. Potrivit lui Lance Barr, care a proiectat șasiul pentru NES și SNES, el a simțit că Super Famicom era „prea moale și nu avea un aspect ascuțit.”

La acea vreme, Nintendo lua în considerare componente modulare viitoare (de aici și portul de expansiune de pe partea de jos a mașinii). Barr a spus că i se părea că Super Famicom nu arăta bine când era stivuit (sau chiar de sine stătător), adăugând că avea un fel de aspect de „sac de pâine”.

S-ar putea sa iti placa si